Top 5: Natural tonic for the face | Top 5: Prirodnih tonika za lice

Kao što sam u predhodnom postu najavila da ću vam danas u ovom pisati o top 5 prirodnih tonika za lice. Prvo želim da kažem das am ove tonike koristila i da su mi odgovarali, i zbog toga želim da podelim sa vama. Pa da krenemoo!



   1. Za prvi sam izabrala tonik od peršuna. Koji mi je pomogao oko izbeljivanja flekica na licu. Za ovaj tonik vam je potrebna jedna kašika peršuna (svežeg  ili suvog, potpuno je nebitno), 200ml vode i jedna kašika jabukovog sirceta ili limunovog soka (ukoliko vam je koža masna). Kada voda prokljuca prelijete peršun i ostaviti poklopljeno, da se postepeno hladi. Kada se ohladi procediti u posudu u koji želike da držite svoj tonik. I ukoliko je potrebno dodati jabukovo sirće ili limunov sok. Tonik koristite ujutru i uvece, ne ispirite ga, i nakon njega ne nanosite kremu. Nakon desetak dana redovnog korišćenja videćete promene.
   2. Drugi tonik koji često koristim je tonik od jabukovog sirćeta. Sve što je prtrebno je da pomešate jabikovo sirće i vodu i razmeri 1:2 i promućkate. Ovaj tonik vraća koži normalnu PH vrednost, odličan je protiv masne kože i bubuljica. Nanosi se dva puta dnevno pre hidrirajuće kreme.
   3. Sledeći tonik je od čaja. Može se koristiti i samo kamilica, ali mnogo je bolji kada se koristi kamilica i zeleni čaj. Za njega vam su potrebne po jedna kesica čaja od kamilice i zelenog čaja (ili po jedna kašika nije u kesicama) i 250ml vode. Vodu prokuvate i pospete preko čaja, i ostaviti poklopljeno da se postepeno hladi. Kada se ohladi tonik je spremam. Koristi se dva puta dnevno, ali se može koristiti i u toku dana ukoliko vam je potrebno osveženje.
   4.Naredni tonik je slani tonik. Pravi se tako što ce u 200ml hladne prokuvane vode stavi kašičica morske soli ili sode bikarbone, i mućkati dok se morska so ili soda bikarbona istopi. Ovaj tonik sprečava mašnjanje kože i pojavu akni i bubuljica. Nanosi se dva puta dnevno pre nanošenja kreme.
   5.Sledeći tonik će vam pomoćii ukoliko imate fleke, podočnjake i neujednačen ten. A potreban vam je samo jedan limun i 250ml vode. Iscedite limun i dodati ga u 250ml vode. I tonik je spreman. A koru koja ostane nakon cedjenja dobro oprati i staviti u teglu i dodati vodu, i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Ujedno ste napravili jos jedan tonik koji možete koristiti na licu. I ovaj tonik se koristi kao i ostali dva puta dnevno, a ukoliko je koža previše masna može i više puta.

To su bili top 5 tonika koje sam ja koristila, I koje I sada često pravim. Nadam se da ćete probati neki od ovih tonika. U sledećem post pišem o kosi, odnosno o moji top 5 prirodnih maski za kosu.


Pozdrav ;)

Нема коментара:

Омогућава Blogger.