Top 5 : Natural face masks | Top 5: Prirodnih maski za lice

Ova nedelja je u broju 5. Pošto postove izbacujem 3 puta nedeljno ove nedelje vam pišem o prironoj kozmetici, tj. O top 5 prirodnih stvari koje koristim za lice, kosu... Svaki put će biti drugacije.



Danas pišem o top 5 prirodnih maski za lice koje često koristim, ove maske su dobre za bilo koji tip kože. A one su:
     1.Prva maska je najjednostavnija i  meni  najomiljenija zato je i na prvom mestu. A to je maska od ovsenih pahuljica. Namenjena je svim tipovim koze. Odlično čisti pore, pomaže protiv bubuljica, a i izbeljuje flekice koje su ostale nakon bubuljica. Sve što je potrebno je kašičica ovsenih pahuljica i vode. Na dlan stavite pahuljice i povasite vodom, rukom ih mali izgnječite i nanesete na lice. Držite je dok se ne osuši. Ukoliko vam posle korišćenja maske izađe neka bubuljica, ne brinite, to znači da vam se čiste pore. Samo nastavite da koristite i bubuljice će nestati, i imaćete blistavo čisto lice. Preporučujem svima da ovu masku ubace u svoju rutinu čišćenja lica.
      2.Sledeća maska je za one koji imaju umorno lice i tamne kolutove oko očiju. Masku možete nanositi  i samo na područje oko očiju, ali ja preporučujem na celo lice, jer je odlična. Potreban vam je samo talog crne gorke kafe i pola kašičice kokosovog ulja (ukoliko imate suvu kožu možete dodati jos kokosovog ulja).  Masku držite dok se ne osuši, ukoliko žurite možete i manje, imaće efekta. Kasnije isperete mlakom vodom, a ostatke ulja samo umasirajte u kožu. Posle maske neće vam biti potrebna ni jedna krema.
      3.Kao treću masku stavljam masku od jabuke I meda, koja daje licu svežinu i dobra za izbeljivanje flekica.  Od sastojaka potrebna je pola jabuka i pola kašičice meda. Sitno izrendanu jabuku pomešat sa medom i nanesete na lice, masku držite 15-20 minuta, pa isperete mlakom vodom. Najbolje bi  bilo da je jabuka hladna, onda će baš osvežiti lice i ublažiti neke iritacije ukoliko postoje.
   4.Četvrta maska je maska od meda i limunovog sok. Potrebno je sok od pola limuna i jedna kašičica meda. Maska se koristi protiv fleka na licu, jer su med i limun najbolji za tu namenu. Masku treba primenjivati najviše tri puta nedeljno i ubrzo će se videti razlika.
     5.I na kraju kao petu, masku sa kokosovim uljem i sodom bikarbonom. Ova maska je dobra za čišćenje i piling lica, a ujedno i protiv bubuljica. Zbog soode bikarbone koja pomaže uspostavljanju ravnoteže  PH  vrednosti, čiji disbalans dovodi do bubuljica. Masku nanosite najviše 3 puta nedeljno i nakon 10 minuta isperite. Posle nje koža je čista meka i glatka
Sve ove maske sam probala i mugu reći da su odlične, nijedna mi nije izvala bubuljice, ni iriracije, ma ništa. Preporučujem da probate bar neku od ovih maskica.

U narernom postu piše mojih top 5 prirodnih tonika za lice koje sam koristla.


Pozdrav :)

1 коментар:

  1. Your blog is great. I read a lot of interesting things from it. Thank you very much for sharing. Hope you will update more news in the future.
    hotmail.com sign in
    hotmail sign up login

    ОдговориИзбриши

Омогућава Blogger.