Top 5: Natural hair masks | Top 5: Prirodnih maski za kosu

Već sam najavila da ću u ovom postu pisati o kosi tj. o prirodnim maskama za kosu, koje su mi dosta pomogle u oporavljanju kose. Kao što svi znaju da se oštećena kosa ne može oporaviti, jedino da se skrati, ali se može ublažiti vidljivost oštećenja. Oštećenja možete ublažiti maskama, i to bi najbolje bilo prirodnim. Zato vam sada pišem top 5 prirodnih maski za kosu.



     1. Kao prvu masku navodim masku od kokosovog ulja i meda. Kombinacija kokosovog ulja i meda dubinski ulazi u dlaku i oporavlja je. A sve što je potrebno je kašičica meda i kašičisa kokosovog ulja. Maska se nanosi na krajeve kose i drži se što duže. Ne preporučujem utopljavanje ove maske, jer med pri toploti izbeljuje kosu. Nakon ispitanja  maske, kosu operite blagim šamponom i pustite je da se sama osuši. Kada se osuši biće meka i svilenkasta.
     2. Sledeća maska je maska od jogurta. Proteini iz jogurta su odlični za kosu a mlečna kiselina podstiče cirkulaciju i stimuliše rast  kose. Potrebno je samo da nanesete jogurt na clu kosu, i držite što duže možete. Najbolje bi bilo da koristite jogurt sa što većim procentom mlečne masti (2,8 ili 3,2% mlečne masti).
     3. Sledeće je nanošenje čaja na kosu. Da, i čaj nam može pomoći oko oštećene kose. Može biti i samo jedna vrata čaja, kao što je kamilica, a možete koristiti i kombinaciju više vrsta čaja (kamilice, rumarina, majčine duštice...).  U pola litre vode dodajte po kašiku od svakog čaja koje ste izabrali i to kuvajte 5 minuta. Kada završite sa kuvanjem ostavite da se ohladi. Nakon toga nanosite na mokre krajeve nakon pranja kose. I pustiti kosu da se osuši.
     4. Kao četvrtu masku navodim masku od majoneza. Majonez je odličan protiv suvih krajeva, daje kosi sjaj, elastičnost i hidratantnost. Za ovu masku vam je potreban samo majonez, koji ćete naneti na vlažne krajeve kose, i držati 30 minuta. Nakon to našamponirati i isprati.
     5. I kao poslednju masku navodim masku od banane, koju sam samo par puta kosristila. Banana je bogata vitaminom B6 i C koji hidriraju kosu i čine je sjajnom. Za masku je potrebna jedna banana, jedno žumance i pola kašičice maslinovog ulja.  Maska se nanosi na kosi pre pranja, i drži 40 minuta. Pritom je potrebno na kosi staviti plastičnu foliju i peškir kako bi se smesa zagrejala i bila još efikasnija. Nakon 40 minuta isprati kosu blagim šamponom.


Nadam se da su vam se svideli ovakvi top 5 postovi. Od sledeće nedelje nastavljamo sa recenzijama. A možda u narednom period bude još ovakvih postova. ;)


Pozdrav :)

Нема коментара:

Омогућава Blogger.