DIY: Gel za čišćenje lica

22:10
Čišćenje lica je jedno od najbitnijih stavki u nezi lica. Bez obzira da li se šminkate ili ne, na licu se lepe razne bakterije, zbog toga lice treba redovno čistiti kako se nebi pore zapušile i nastale bubuljice. Čišćenje možete raditi raznim gelovima, penama i sapunima. Često su ovi gelovi jači i dosta isuše kožu. Danas vam pokazujem kako da obogatite svoj gel ili sapun za čišćenje lica, jednim prirodnim sastojkom koji je provereno blagotvoran za bilo koji tip kože. 
Taj sastojak su ovsene pahuljice. U postu top 5 maski za lice, masku sa ovsenim pahuljicama navela sam kao prvu jer je stvarno najbolja. One dubinski neguju kožu, čisti pore, izbeljuje hiperpigmentaciju kože, uklanja bubuljice, eliminiše sitne bore i mitisete. Bogate su kalijumom, natrijumom, kalcijumom, gvožđem, magnecijumom, cinkom, fosforom i vitaminima B1, B2, E, C.
Sve što je potrebno za ovaj gel je:
- oko 50g sapuna ili gela koji koristite za čišćenje lica
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- pola kašičice kokosovog ulja (ukoliko imate suvu kožu možete dodati i više) ili bilo kog ulja koji odgovara vašoj koži
- 300ml ključale vode
Pored ovoga potrebna je posuda u kojoj ćete topiti sapun, i flašica u kojoj ćete sipati vaš gel.

Za početak u 300ml vode dodajte ovsene pahuljice i ostaviti oko desetak minuta da one omekšaju. Zatim iseckajte sapun i istopite ga na pari, u mikrotalasnoj ili na ringli (na tihoj vatri). U otopljen sapun dodajte ulje koje ste izabrali. Ukoliko koristite gel ovaj postupak preskačete.
Otopljeni sapun (ili gel) sipajte u flašicu u kojoj želite da stoji vaš gel. I na kraju dodajte vodu u kojoj su bile ovsene pahuljice. I vaš gel je spreman za korišćenje.


Koža nakon njega je više nahranjena jer mleko koje ovsene pahuljice puste je puno vitamina koji odlično hidrira. Ja ovaj gel koristim samo uveče posle skidanja šnimke. 
Ukoliko vam nakon nekoliko korišćenja izađu bubuljice, ne brinite, to je sasvim normalno. To je znak da se pora očistila, i sve bakterija izbacila na površinu. Nastavite da koritite, bubuljice će nestati i ostati blistav i ujednačen ten.


*Ovsene pahuljice koje ostaju nemojte baciti, iskoristite kao masku :)

Ili sacekajte neki od narednih postova u kome ću pisati kako i da tu masku od ovsenih pahuljica dodatno obogatite. Posle koje vam neće biti potrebna nikakva krema.
Nadam se da vam se post dopao, obavezno mi javite ako isprobate ovaj gel :*



E-mail for business :
kikabeautyblog@gmail.com
Followe me on Instagram:
@kika_blog

Омогућава Blogger.