Soak-off metoda uklanjanja gel laka

Postoje dve metode uklanjanje gel laka a to je turpijanjem elektičnom ili mehaničkom turpijom. Što vam ja ne bih preporučila jer možete oštetiti prirodan nokat. Druga metoda je soak off ili otapanje gel laka. Ova metoda je dosta lakša, brža i oštećenja nokta su minimalna.




Ono sto je potrebno za soak-off uklanjanje gel laka je:

  • 100 % aceton ili posebna tecnost za uklanjanje gel laka. Ukoliko koristite aceton bitno je da je čist, bez dodatka ulja
  • Vata ili tuferi za uklanjanje sminke. Ja koristim vatu, nekako mi se najbolje pokazala a i više mi odgovara, tufere bas i ne volim
  • Aluminijumska folija, koju cete iseci na 10 kockica, ne prevelike ali da budu dovoljne da se ceo nokad umota
  • Metalni ili drveni gurač zanoktica kojim cemo uklanjati gel lak. Ukoliko ovo prvi put radite preporučujem da drveni
  • Turpija od 180 granulacije
  • Ulje za negu zanoktica



Prvo cemo turpijom skinuti gornji sloj sa laka. Dakle potrebno je matirati lak.
Nakon toga parce vate natopiti acetonom i naneti na celu nokatnu plocu. I nakon toga uviti aluminijimsk folijom. Tako uraditi na svih 10 prstiju.




Ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta. Ukoliko postoje vise slojeva gel laka ostaviti i duže.
Kada uklonite foliju videćete kako se lak odvojio od nokta. Potebno je da taj lak guralicom za zakontice blagim guranjem skinuti sa nokta.
Nakon uklanjanja laka obavezno dobro oprati ruke. I na kraj je potrebno naneti ulje za negu zanoktica. Ako imate osetljive i suve zanotice, možete naneti malo ulja pre stavljanja folija, kako vam aceton ili skidač ne bi dodatno isušio ili iritirao zanoktice.
Ukoliko želite ponovo da nanesete gel lak ulje nanosite kada završite sa manikirom.


2 коментара:

Омогућава Blogger.